Stressologie

OPLEIDINGEN STRESSOLOGIE

Stressologie is een nieuwe, uiterst en effectieve methode om stress te verminderen en stressbestendiger te worden, een burn-out te voorkomen of sneller te herstellen van een burn-out -en/of een depressie te verlichten dan wel op te lossen.

Ben jij coach of therapeut en wil jij anderen effectiever begeleiden op het gebied van stressmanagement en/of depressie? Wordt dan stressoloog!

We hebben twee opleidingen:

  1. 1. De cursus Toegepaste Stressologie
  2. 2. en de vakopleiding Stressologie en Energiemanagement

In cursus toegepaste stressologie leer je heel praktisch hoe je de stressologiemethode moet toepassen. Je leert de theorie achter de methode, hoe je kunt testen, hoe je de uitslagen moet interpreteren en hoe je eventuele problemen kunt oplossen met de juiste voedingsstoffen.

De vakopleiding is een 22 daagse brede vergaande verdieping door tal van specialisten op van alles wat met de methode stressologie te maken heeft. Ook de vakopleiding is helemaal gericht op praktische toepasbaarheid.


1. CURSUS TOEGEPASTE STRESSOLOGIE

De cursus Toegepaste Stressologie is bedoeld voor therapeuten en coaches die hun bekwaamheid willen verbreden met de uiterst effectieve stressologiemethode.

Het is een hele praktische korte opleiding, in twee klassikale dagen en 2 twee online sessies leert Jurgen Spelbos je de methode aan. Na afloop ontvang je een certificaat en mag je je Stressoloog (toegepast) noemen. En kan je deel uitmaken van onze zeer enthousiaste community, je krijgt er veel leuke collega’s bij!


Inschrijfformulier
Start zaterdag 29 april 2023

Stressologie is en nieuwe, bijzonder effectieve methode om stress te verminderen, een burn-out te voorkomen – of sneller ervan te herstellen- en/of een depressie te verlichten dan wel op te lossen.

Voor wie?
De opleidingen zijn bedoeld voor therapeuten en coaches die hun vaardigheden willen uitbreiden met de stressologiemethode.

Wat?
In de cursus toegepaste stressologie leer je hoe je de stressologiemethode kunt toepassen op clienten. Je leert de theorie achter de methode, hoe je kunt testen en meten, hoe je een testuitslag moet interpreteren en hoe je eventuele problemen kunt oplossen. De cursus bestaat uit 2 klassikale lesdagen in Maarssen en twee online sessies in de avonduren.

Investering
De investering is 595,- ex btw, inclusief het boek 'Van stress naar geluk (met stressologie)' van Jurgen Spelbos. Verplichte literatuur: 'Alles draait om je hormonen' van Rineke Dijkinga en 'De voedselzandloper' van Kris Verburgh. Je hoeft deze boeken niet aan te schaffen, wel lezen s.v.p.

Waar?
De cursus wordt op locatie gegeven in het Centrum voor Stressologie, bij BizzTribe, Straatweg 30a in Maarssen. Er is volop lekkers maar graag zelf zorgen voor een lunchpakket.

Deelnemers
De groepsgrootte is maximaal 15 deelnemers.

De opleiding is door KTNO geaccrediteerd voor 18,5 EC. Toegepaste Stressologie K12030.


Data en tijden cursus toegepaste stressologie

We starten op zaterdagmorgen 29 april om 10 uur klassikaal in het Centrum voor Stressologie in Maarssen. Je leert de essentie van de methode die dag, daarna kun je in je eigen tempo de filmpjes bekijken in de leeromgeving waar je na de 29ste toegang toe krijgt. 4 filmpjes behoren tot de lesstof, de rest van de inmiddels rijk gevulde omgeving is verdiepingsstof. Van de eerste dag in de cursus staat ook een opname in de online leeromgeving, je kunt alles op je gemak terugkijken na 29 april. Op dinsdagavond 16 mei om 20u hebben we de eerste online Q&A sessie met Jurgen, op woensdagavond 7 juniom 20u is de tweede online Q&A sessie van maximaal 2 uur, ook weer met Jurgen. De praktijkdag (examentraining) en het examen vinden op zaterdag 24 juni van 10 tot plus minus 16.30 uur klassikaal plaats in het Centrum in Maarssen. Het examen bestaat uit twee delen, het eerste deel beslaat het kunnen afnemen en beoordelen (proeve van bekwaamheid) van 3 tot 5 gelukshormonentesten die je kunt afnemen bij bekenden of cliënten vanaf 29 april. We bespreken de uitslagen tijdens de Q&A sessies. Het tweede deel van het examen is een openboek examen dat je op zaterdag 24 juni in Maarssen kunt doen of in de week erna thuis. Na afloop van de dag is er een borrel voor de liefhebbers!


Aanstaande data en tijden

We starten weer met volgende groepen dit jaar, dit zijn de data:

  1. • 29 april 2023 – 24 juni 2023
  2. • 27 mei - 8 juli 2023
  3. • 2 september 2023 – 28 oktober 2023
  4. • 7 oktober 2023 - 2 december 2023

Investering

De investering voor de cursus is 595,- euro ex btw. Als je je via een webinar aanmeldt krijg je 50 euro korting.


Maximum aantal deelnemers

15 personen2. VAKOPLEIDING 'STRESSOLOGIE EN ENERGIEMANAGEMENT' SEIZOEN 2022-2023

De vakopleiding ‘Stressologie en Energiemanagement’ is een verbreding en verdieping op de cursus Toegepaste Stressologie. Om de vakopleiding te kunnen volgend moet je wel eerst de cursus toegepaste stressologie gevolgd hebben.

Het programma van de vakopleiding duurt 10 maanden, lesdagen hebben we altijd op aaneengesloten vrijdagen en zaterdagen. Je kunt instappen wanneer je maar wilt, gemiste dagen kun je terugkijken (de meeste lessen worden professioneel opgenomen) of inhalen na de zomer van 2023.

We hebben ervoor gekozen om geen afsluitend examen te organiseren na afloop van de opleiding. Daarvoor in de plaats resumeren we in de inhoud van elke lesdag aan het einde van de dag. Om in aanmerking te komen voor het diploma is een minimale aanwezigheid van 80% vereist.

De vakopleiding wordt aangeboden voor 3.450 euro. Gespreide betaling is mogelijk. Mits er plek is zijn lesdagen los te volgen, een losse lesdag kost 195,- per dag. Losse digitale lesdagen uit het afgelopen seizoen kosten 95 euro per dag. Neem even contact op als je daar interesse in hebt.

In de vakopleiding ‘stressologie en energiemanagement’ gaan we dieper in op van alles wat met stressologie te maken heeft. Van hoe de spijsvertering te verbeteren is tot hoe je meer energie kunt aanmaken. Van praktische orthomoleculaire op lossingen tot het managen van hormonale systemen. En nog heel veel meer.

De lesdagen worden gegeven door tal van ervaren specialisten.

Je kunt instappen wanneer je maar wilt, gemiste lesdagen kun je terugkijken in de leeromgeving of inhalen na de zomer als het volgende seizoen van start gaat.Programma voor seizoen 2022-2023

Dag 1. Hersengolven deel 1: Hoe kun je je hersengolven voor je laten werken?

Tijdens deze dag gaan we op een vernieuwende manier in op de link tussen de hersengolven, de hormonen en het energetisch systeem. Hoe de Subconscious Mind, Conscious Mind en Soul Mind een rol spelen bij de hersengolven en daarmee op het stress en energie systeem en hormonen. Tevens krijg je tools en oefeningen om dit zowel bij jezelf als bij jouw cliënten toe te passen en hierbij hun herstel te ondersteunen.
Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, Spirit Incoporated (vrijdag 16 september 2022)


Dag 2. Energie: Hoe kan je meer energie aanmaken met voedingsstoffen?

Een gebrek aan energie, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Maar daar is veel aan te doen. Casper neemt je deze dag mee in hoe energie in ons lichaam wordt aangemaakt, we duiken in de wondere wereld van de citroenzuurcyclus, de mitochondrien, de lever als energiecentrale tot en met het belang van bewegen, want ook dat heeft alles te maken met het verhogen van energie, het draait niet alleen om voedingsstoffen.
Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 17 september 2022)


Dag 3. Voeding: van stress naar geluk en meer energie met de juiste voeding

We weten allemaal dat groenten goed voor ons zijn, maar waarom eigenlijk? Voedingsstoffen staan aan de basis van alles wat er in je lichaam gebeurt - het bouwen van spieren, het produceren van hormonen, en het maken van neurotransmitters. Heb je een tekort, dan gaat je lichaam noodgedwongen de kantjes eraf lopen - het deelt de voedingsstoffen uit waar ze het hardste nodig zijn (stress krijgt altijd voorrang) en beknibbelt op andere vlakken (zoals de aanmaak van neurotransmitters). Deze dag leer je welke voedingsstoffen extra belangrijk zijn in dit opzicht, en hoe je ze binnenkrijgt.
Nienke Gottenbos, auteur, spreker, docent, de Groene Vrouw, de Poepdokter (vrijdag 14 oktober 2022)


Dag 4. Orthomoleculair: neurotransmitters, de moleculen van je gedrag

Onze persoonlijkheid en gedragingen worden grotendeels bepaald door neurotransmitters (ook wel gelukshormonen genoemd): stoffen die je zenuwstelsel besturen en daarmee overal invloed op hebben. Deze dag kijken we naar het effect van de verschillende neurotransmitters en welke gevolgen een tekort kunnen hebben. Uiteraard gaan we ook met oplossingen aan de slag om weer in balans te kunnen komen. Je zult merken dat deze verdeling in kaart brengen een enorm goede tool is tijdens je consulten. Reken op veel herkenbaarheid bij jezelf en je cliënten!
Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 15 oktober 2022)


Dag 5. De spijsvertering van mond tot kont, darmen en de darm-breinconnectie

De spijsvertering begint al in je mond. Daarvoor nog eigenlijk, het begint als je aan eten denkt of het ziet. De relatie tussen stress, geluk, energie en darm(klacht)en. Je darmen worden ook wel het tweede brein genoemd. En dat klopt: wat er in je darmen gebeurt bepaalt hoe gelukkig je je voelt. En hoe goed je je kunt concentreren, hoe lekker je in de flow kunt werken, hoe goed je dingen onthoudt en hoe stressbestendig je bent. Je microbioom produceert het grootste gedeelte van de neurotransmitters in je lijf en zorgt dus dat jij lekker in je vel zit. Stress heeft een funeste invloed op de darmflora, en we zien stress en darmklachten dan ook vaak hand in hand gaan. Deze dag leer je over de spijsvertering, de rol van de darmflora en hoe je de meest voorkomende darmklachten aan kunt pakken.
Nienke Gottenbos, auteur, spreker, docent, de Groene Vrouw, de Poepdokter (vrijdag 11 november 2022)


Dag 6 a. Insuline: suikers kapen je brein!

Nog altijd bestaan er veel misverstanden over suiker, en dan met name over alles wat zich als suiker gedraagt in je lichaam, bloedsuikers (glucose) bijvoorbeeld, die vrijkomen in tijden van stress. Maar daarmee net zo hard zorgen voor een instabiele bloedsuikerspiegel. We gaan het hebben over koolhydraten in alle soorten en maten. Want insuline is bedoeld voor hele andere zaken dan alleen maar die bloedsuikerspiegel reguleren. Met deze inzichten kun je niet alleen zelf aan de slag, maar ook jouw klanten.
Lynn Hogendoorn, stressoloog, auteur, grip op gezondheid.nl. (zaterdag 12 november 2022 - 1/2 dag)


Dag 6 b. Orthomoleculaire therapie in de praktijk: interactie voedingstoffen met medicatie

Voedingsstoffen gaan niet altijd goed samen met medicatie, ze kunnen aanslaan op dezelfde receptoren en elkaar dwarszitten als het ware. Vooral antidepressiva zijn berucht, die gaan bijvoorbeeld niet samen met kruiden die goed kunnen helpen bij stress en depressie. Hoe dat nu precies zit en hoe je veilig met reguliere medicatie complementair kunt werken komt voorbij in deze middag.
Annemarie Smidt, verpleegkundige, orthomoleculair therapeut, stressoloog (zaterdag 12 november 2022 - 1/2 dag)


Dag 7. Coaching: coaching bij stress en burn-out

Je leert vandaag hoe je mensen met stress-en/of burn-outklachten kunnen begeleiden naar herstel door de inzet van een gestructureerde coachingsstappenplan in 8 stappen. We bespreken coachmodellen, verschillende counselingtools en vragenlijsten die je als coach kunt inzetten om een volledig beeld te kunnen krijgen van de (ontwikkel)behoefte van de coachee/klant als het gaat om stressmanagement en burn-out herstel.
Lisa Nellestijn, HR profesional, professional stress- en burn-out coach, stressoloog (vrijdag 9 december 2022)


Dag 8. Oxytocine, hoe kan je oxytocine boosten?

Oxytocine is een kernwoord bij ontstressen. Als sleutel voor het activeren van het para-sympathisch zenuwstelsel is het de directe tegenhanger van adrenaline en cortisol. Terwijl de andere gelukshormonen vanuit voeding en voedingsconcentraten aangevuld kunnen worden, wordt oxytocine vooral aangemaakt door aanraking. Oxytocine ontstrest direct, geeft rust, ondersteunt bij herstel en speelt een cruciale rol bij sociale verbondenheid. Hoe aanraking ontstrest en hoe je dat het beste kunt doen, via de methode Tactiel Stimulering, leer je je deze dag. Direct en praktisch: je kan er de volgende dag gelijk al mee werken.
Willfred de Ligny, docenten Tactiel Stimulering aan de School of Touch, stressologen (zaterdag 10 december 2022)


Dag 9. Energiemanagement & bewust het onderbewustzijn inzetten

Deze dag bestaat uit twee delen. Deel 1: Als stressoloog/therapeut/behandelaar krijg je te maken met veel indrukken en de energie uitwisseling met jouw cliënten. Hoe manage je jouw energie gedurende een dag met cliënten? Je krijgt oefeningen en tips om je hiervan bewust te worden en dit gedurende de dag snel in te zetten. Deel 2: Het onderbewustzijn speelt een rol in de indrukken die je van cliënten. Hoe zet je deze bewust in als aanvulling tijdens afspraken en filter je wat je opvangt? Dit gaan we dus leren.
Diana English, energetisch coach, stressoloog, Spirit Incorporated (vrijdag 6 januari 2023)


Dag 10. Hormonen deel 1: alles omtrent de cyclus tot de overgang

Deze dag neemt Francisca jullie mee in de cyclus van de vrouw door het leven heen, van de eerste menstruatie tot en met de overgang en de jaren daarna. Iets wat pas recentelijk de aandacht krijgt dat het verdient. Daarnaast komt het belang van voedingsstoffen aan bod, wat is goed voor je en wat juist niet? En hoe zorg je voor een goede werking van je lever? Erg belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam en je energiehuishouding.
Francisca van den Berg, hormoonspecialist, auteur, oprichter Reset je Hormonen (zaterdag 7 januari 2023)


Dag 11. Orthomoleculaire therapie in de praktijk: burn-out en long covid

Twee onderwerpen die hoogst actueel zijn. As je kijkt naar de symptomen van long covid (langdurige extreme vermoeidheid, concentratieproblemen, ziek na inspanning, benauwdheid) dan lijkt de aandoening verdacht veel op een burn-out, alleen de benauwdheid wijkt af. Op deze dag duiken we in beide fenomenen en bespreken we oplossingen voor zowel long covid als een burn-out. In de middag bespreken we casussen uit de praktijk.
Annemarie Smidt, verpleegkundige, orthomoleculair therapeut, stressoloog (vrijdag 17 februari 2023)


Dag 12. Marketing en ondernemen in de zorg: hoe maak je meer omzet bij meer klanten?

Je hebt met hart en ziel voor jouw vak gekozen en je helpt graag mensen. Zoveel mogelijk. Je bent al aardig op weg met jouw praktijk. Maar van marketing of ondernemen weet je nog niet zo veel. Misschien vind je het zelfs ook eng of vervelend om zichtbaar te zijn. Vandaag staat in het teken van leren ondernemen. Want naast coach of therapeut ben je namelijk ook ondernemer. En dat vak is gewoon te leren. Ingrid geeft je vandaag praktische tools om meer omzet te genereren bij meer klanten zonder dat het ten koste gaat van je vrije tijd.
Ingrid Beerse, zorgmarketing expert en ondernemersmentor (zaterdag 18 februari 2023)


Dag 13. Orthomoleculaire therapie de praktijk: de meest voorkomende ziektebeelden praktisch oplossen

Tijdens deze dag komen verschillende problemen waar we in de praktijk dikwijls tegenaan lopen aan bod. Hoe zet je voedingsstoffen in tijdens de zwangerschap en/of periode van borstvoeding. En hoe kun je ze inzetten bij kinderen? En bij kinderen met ADHD of andere klachten. Wat kun je doen bij mensen die uitgeput zijn en geen energie meer hebben, die problemen hebben met slapen en/of depressief zijn? In de ochtend behandelen we de theorie, in de middag gaan we aan de slag met casussen.
Annemarie Smidt, verpleegkundige, orthomoleculair therapeut, stressoloog (vrijdag 10 maart 2023)


Dag 14. Hormonen deel 2, de vrouwelijke hormoonhuishouding en de invloed van stress!

Francisca gaat je de verbanden laten zien tussen de invloed van stress op de hormonen, oestrogeen, progesteron en testosteron. Waarom raken deze hormonen uit balans? En hoe ontstaan dan de klachten zoals PMS, oestrogeen dominantie, PCOS en overgangsklachten? Ook de relatie tussen overgewicht en hormonen komt aan bod, net zoals de invloed van hormoonverstorende stoffen op ons lichaam.
Francisca van den Berg, hormoonspecialist, auteur, oprichter Reset je Hormonen (zaterdag 11 maart 2023)


Dag 15. Natuurgeneeskunde: de 8 principes van de natuurgeneeskunde

Deze dag staat in het teken van ziekte en gezondheid bezien vanuit de natuurgeneeskunde. Waarom worden we ziek? Waarom reageert ons lichaam zoals het reageert? Waarom heeft de ziekte grip op ons lichaam gekregen? Hoe zorgen we voor een gezond lichaam en een gezonde geest? We bestaan uit stofjes en die komen vandaag veelvuldig voorbij. Stefán en Delroy gaan in op wat een veelheid aan verschillende stoffen kunnen betekenen voor jouw gezondheid en die van je cliënten.
Stefán Gyarmathy (natuurgeneeskundig-, orthomoleculair- en kPNI therapeut) en Delroy Humphreys (natuurgeneeskundig therapeut) (14 april 2023)


Dag 16. Hormonen: de werking van de hormonale assen en de invloed op stress en onze energiehuishouding.

Onze hormoonhuishouding wordt via verschillende hormoonassen aangestuurd vanuit onze hersenen, vanuit de hypothalamus om precies te zijn. Zo ook de stress-as die vanuit de hypothalamus via een ander deel van je brein, de hypofyse, je bijnieren aanstuurt om stresshormonen aan te maken. Maar de stress-as ontregelt alle andere assen in ons lichaam met vergaande gevolgen. Hoe dit werkt en welke andere assen hierbij betrokken zijn en de invloed van cortisol op ons hormonale systeem en energiehuishouding komt vandaag aan de orde. Plus wat je er aan kunt doen natuurlijk.
Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 15 april 2023)


Dag 17. De schildklier: wat is de rol van de schildklier in relatie tot stress en energie?

De werking van de schildklier en schildklierhormonen, dat kan complexe materie zijn. En de relatie met de bijnieren en de energie huishouding. Er bestaat ook een ‘schildklier-as, ook dat komt voorbij vandaag, ook in relatie tot de stress-as. Als stressologie onvoldoende aanslaat kan er een probleem zijn met de schildklier en/of schildklierhormonen. Hoe kom je daar achter en hoe los je het op met voedingsstoffen?
Kim van Wetten, arts en natuurarts (integrale geneeskunde) (vrijdag 12 mei 2023)


Dag 18. Orthomoleculair: adaptogene kruiden, waar kan je die familie van kruiden voor inzetten voor minder stress en meer energie?

Adaptogene kruiden, deze familie van kruiden is relatief onbekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt want je kunt er van alles mee, van stress verminderen en stressbestendiger worden tot het aanmaken van meer gelukshormonen (neurotransmitters). En het verhogen van je ‘Qi’ (Chi, levenskracht) niet te vergeten, ze kunnen kracht, aanpassingsvermogen en energie geven. Sterker nog, je kunt zelfs fysiek verjongen met deze kruiden en nog veel meer, het komt allemaal aan bod op deze dag.
Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 13 mei 2023)


Dag 19a. Zenuwstelstel: hoe kun je met een reset je klachten verhelpen?

Als ons autonoom zenuwstelsel optimaal functioneert heb je géén mentale, emotionele of lichamelijke klachten.. We bespreken deze ochtend de werkingsprincipes van ons zenuwstelsel en energetisch systeem. Met de Healing Reset Methode zijn alle verstoringen in deze systemen zelf te resetten. Iedereen laat ik individueel ervaren wat resetten van je systeem is. Ik leer je een zelf resettap-proces wat het functioneren van je autonoom zenuwstelsel en energetisch systeem optimaliseert.
Marcel Heijnes, natuurgeneeskundige, grondlegger Healing Reset Methode (vrijdagmorgen 16 juni 2023, ½ dag)


Dag 19b. Hersengolven deel 2: Hoe kun je je hersengolven voor je laten werken?

Tijdens deze middag gaan we verder dan waar we in september mee begonnen zijn, op een vernieuwende manier gaan we in op de link tussen de hersengolven, de hormonen en het energetisch systeem. Hoe de Subconscious Mind, Conscious Mind en Soul Mind een rol spelen bij de hersengolven en daarmee op het stress en energie systeem en hormonen. Tevens krijg je tools en oefeningen om dit zowel bij jezelf als bij jouw cliënten toe te passen en hierbij hun herstel te ondersteunen.
Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, Spirit Incoporated (vrijdagmiddag 16 juni 2022 2022, ½ dag)


Dag 20. Energie: trauma’s, effecten op het energetisch & hormonaal

Het is algemeen bekend dat trauma’s een effect hebben op het emotioneel, mentaal en fysiek systeem. Echter trauma’s hebben ook een effect op het energetisch systeem, wat zich kan manifesteren in gedragspatronen en allerlei klachten op de andere gebieden. Tijdens deze dag gaan we op een praktisch toepasbare manier hierop in waardoor je vanuit een ander perspectief een aanvulling krijgt in de het werken met en behandelen van jouw cliënten.
Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, Spirit Incorporated (zaterdag 17 juni 2023)


Dag 21. Hart en vaten: hoe oud ben je van binnen?

Vandaag staat in het teken van wat stress betekent voor je hart en bloedvaten en wat je kunt doen om gezond te blijven of gezonder te worden. We gaan praktisch aan de slag met meetapparatuur om fysieke en mentale stress in kaart te brengen. Daarnaast staan we stil bij de rol van laaggradige ontstekingen en wat dat betekend voor stress op cellulair niveau. Rob geeft uitleg over hoe je dit in kaart kunt brengen middels een bloedtest en wat je kan doen om je lichaam te beschermen. Deze scholingsdag bevat praktische oefeningen, praktijkervaringen en advies met betrekking tot orthomoleculaire- en fytotherapeutische advisering.
Rob van der Ven, vasculair therapeut, oprichter Hearthealth.nl (vrijdag 30 juni 2023)


Dag 22. Energie: van aura’s tot mediumschap.

Vandaag tijdens de laatste dag van de opleiding gaan we werken met energie. We hebben allemaal weleens gehoord van aura’s en chakra’s, energievelden in ons en om ons heen, maar heb je die weleens gezien of ervaren? Zo nee, dan komt daar vandaag verandering in. Dat geldt ook voor verschillende staten van bewustzijn die je kunt ervaren en voor energetisch werk. We sluiten de opleiding af met een demonstratie readings en mediumschap, want Diana is niet alleen energetisch coach en stressoloog, ze is ook medium, en een hele goede ook!
Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, medium, Spirit Incorporated (zaterdag 1 juli 2023)


Overige Informatie

Voorwaarde voor deelname: Certificaat/diploma toegepaste stressologie

Lesdagen: 1 keer per maand een vrijdag en zaterdag (aaneengesloten) van 10u tot 16.00/16.30

Lesdag: 10u tot 12.30, half uur pauze, 13.00 tot 16.00-16.30

Locatie: Centrum voor Stressologie (bij BizzTribe) Straatweg 30a in Maarssen

Projectie: Eigen PC via zoom

Lunch: Er is volop lekkers maar graag zelf zorgen voor een lunchpakket

Data: 16 en 17 sept, 14 en 15 okt, 11 en 12 nov, 9 en 10 dec, 6 en 7 jan, 17 en 18 feb, 10 en 11 maart, 14 en 15 april, 12 en 13 mei, 16 en 17 juni

Prijs: 3.450,- (bij inschrijving voor 1 september 2022 22 2.950,-)-

Prijs per les: Losse lesdagen zijn te volgen als er ruimte is op de locatie of via Zoom (prijs: 195,- per dag).

Overnachten: Suggesties: Logement Swaenenvecht in Oud Zuilen (5 min met de auto), Logement aan de Vecht in Breukelen (10 min), Bed & Breakfast Geesberge in Maarssen (10 min), Van der Valk Breukelen (10 min).


Certificaat/diploma - accreditatie

Level 1 - Opleiding toegepaste stressololgie: Door KTNO geaccrediteerd voor 18,5 EC. Toegepaste Stressologie K12030. Je ontvangt een certificaat Toegepast Stressoloog na afronding.

Level 2 - Vakopleiding stressologie: van 20 dagen is in 2021 door KTNO geaccrediteerd voor 29 EC, dat zal hoger worden, de aanvraag is nog in behandeling). Je ontvangt en diploma Stressologie na afronding.